Zorka keramika – dizajn keramike u umetničkoj galeriji

Umesto u zidinama sivila koje nudi sajamsko okruženje, Zorka keramika se odlučila za predstavljanje dizajnerskih i tehnoloških dostignuća u toplom okruženju kakvo i dolikuje umetničkom delu.

Prateći svetske trendove Zorka keramika je ponudila svojim klijentima privatnu prezentaciju proizvoda u ambijentu Galerije – Legata Čolaković u Beogradu.

Zorka keramika je ovom prilikom prikazala svoju kolekciju pločica za 2014. godinu koje uključuju i kompletno nove serije koje odražavaju savremene trendove dizajna i osvežene najbolje prodavane serije uz pomoće novoinstaliranih tehnologija.

Zorka keramika se odlučila za predstavljanje dizajnerskih i tehnoloških dostignuća u toplom okruženju kakvo i dolikuje umetničkom delu
Prezentacija proizvoda u ambijentu Galerije – Legata Čolaković u Beogradu

Najvidljiviji efekat na pločicama je onaj koji je stvoren efektom koji nazivamo „lappato“ tehnologija

Šta je „lappato“? Italijanski naziv lappato znači polu-poliran i opisuje karakter površine pločica postignut poliranjem površine pločice abrazivnim valjcima, ali ne previše da ne bi postigli sjaj tipične polirane pločice. Ovaj visoko estetski efekat koji kombinuje mat i sjajnu površinu na jednoj pločici nije samo atraktivan dizajnom, ali je i veoma praktičan takođe.

Izgled daje utisak luksuza, kao potpuno polirana pločica, ali s time da su prašina i bilo kakva prljavština manje vidljive. Ovakva površina je takođe manje klizava od klasično poliranih pločica.

Zorka keramika je ovom prilikom prikazala svoju kolekciju pločica za 2014. godinu
Prezentacija noviteta za 2014. godinu – Zorka keramika d.o.o.

Lappato površina kombinuje estetske i praktične prednosti na jedinstven način. Zorka keramika je prvi i jedini proizvođač na području bivše Jugoslavije koji nudi ove pločice bez premca.

Inspirisani elegantnim proistupom uz dovođenje novih efekata površine, boje i reljefa, novi dekorativni predlog nudi razne opcije za prilagođavanje okruženja, stvarajući kolekciju koja zadovoljava potrebe korisnika.

Inspirisani elegantnim proistupom uz dovođenje novih efekata površine, boje i reljefa
Zorka keramika d.o.o. – ARABESCATA Persia

Minimalistički stil je suptilan i iskren, a popularni koncept kreativnosti u okviru različitih mogućnosti dizajna ističe efekte površine koji prikazuju pomenute dekore. Glavna novina kolekcije ogleda se u raznovrsnosti „satenskog“ reljefa, koji nudi osećaj kretanja prateći prirodnu završnu obradu.

Novi specijalni efekat postignut poliranjem za rezultat ne daje ovim pločicama samo nežan i elegantan izgled. Nova Lappato površina takođe odgovara visoko određenim zahtevima za podove za primenu u oblasti izuzetno česte upotrebe, kao što su tržni centri, bolnice, aerodromi, železničke i autobuske stanice i hoteli. Naravno ovakve pločice se veoma inspirativno koriste i za oblaganje zidova.

Zorka keramika d.o.o. - serija pločica ROCK Copper
Zorka keramika d.o.o. – serija pločica ROCK Copper

Serije pločica iz postojećeg asortimana Zorka keramike koje će se nuditi i sa opcijom Lappato će biti dostupne i u najbolje prodavanim serijama Wood, Sense, Tuscany, Waves koje su predstavljene predhodnih godina.

Uz prezentovane nove i unapređene postojeće serije pločica promovisan je novi katalog za 2014.godinu, kao i potpuno novi pristup pregleda odabranih serija putem video materijala koji su dostupni na web sajtu www.zorka-keramika.rs, praćeno popularnim sadržajima i podrškom za društvene mreže.

 

www.zorka-keramika.rs

ZORKA-KERAMIKA d.o.o.
A. Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija
T. +381 15 361 000
E. keramika@zorka-keramika.rs
W. www.zorka-keramika.rs

Prethodni tekstIskustvo iz prakse donosi rezultate u praktičnoj primeni
Sledeći tekstSrpski orah kao brend
A. Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija T. +381 15 361 000 E. keramika@zorka-keramika.rs